domingo, 26 de marzo de 2017

Barbaroig, Morral de Penaroja

La Barbaroig és la via més clàssica, popular i assequible del Morral. Tot i així, més val no confiar-se, que sigui clàssica i popular no vol dir que sigui un passeig, al contrari més val no confiar-se, perquè tot i el modest grau de V+ ens farà moure els peus de valent.



La via la podem dividir en tres o quatre llargs, depenent de si voleu muntar la primera reunió damunt el sòcol de III grau de l'inici. En aquest sòcol no hi ha cap assegurança i no podrem ficar gaira cosa més que enllaçar algun arbust dubtós... Però no és difícil i per sort s'acaba ràpid.  La meva recomanació és que feu reunió en acabar el sòcol: trobareu un parabolt i com  ja vam dir al primer post (i estic segur que hem fareu cas i portareu un joc de tascons), queda un bon tascó a la dreta del parabolt com podeu veure a la foto:



El segon llarg comença un pèl tècnic, per assegurar la jugada i evitar el factor 2, podeu posar un tascó petit en la fissura just sortir de la R, tot seguit trobareu un parabolt a l'esquerra des del que comença una petita travessa cap a la dreta on s'ha de navegar i treballar molt de peus en gotes d'aigua ( V+), fins trobar un altre parabolt prou a prop. A continuació el llarg és d'una qualitat sorprenent, navegant per calcari perfecte fins la reunió. 

El tercer llarg és més curt però intens, comencem en un petit sostret que tot i que hi ha bon canto, ens farà estirar de valent i pujar peus ràpid, un cop superat el sostre tornem a les plaques de calcàri, aquest cop amb uns cantos grossos per xalar de valent, combinats amb algun passet que ens l'haurem de mirar més bé.




 Aquí podríem donar la via per acabada, però com que no estem al cim, contem aquest últim tram com un llarg: no ens desencordem, seguim la cresta del Morral fins el cim (III) i busquen un bon lloc per col·locar un parell de tascons de reunió.  NO hi ha xapes.



No hay comentarios:

Publicar un comentario