miércoles, 28 de octubre de 2015

Riglos, dia 2: la Murciana ( Alberto Rabadá )

El dilluns a la nit va arribar el Feliu, que tenia que quedar-se tota la setmana amb nosaltres però com que es un currela només es va poder escapar dos dies. Així que ens pregunta si ja havíem triat la via per l'endemà:
- Bueno, nouse, havíem dit...  podríem fer...
-Doncs au, a la Murciana!
No se’n parli més, mos mirem la guia, fem una foto al croquis dels ràpels del Pisón i a sopar.




El primer dia encara vam veure el sol un rato, el dimarts la temperatura ja era bastant més baixa i una mica de sol s’hagués agraït, però almenys no feia massa vent.

La línia és de les més lògiques i directes de la paret, oberta el 1976 per Miguel Angel García Gallego (el Murciano)  juntament a el seu germà, José Luis i dedicada a Alberto Rabadá, nom original de la via tot i que s'ha passat a anomenar-la "la Murciana".

Xavi al L1

La via comença per un diedre que abandonem per passar a la placa just després de la segona reunió, en quan arribem a la tercera R ja estem just davall de les plaques que caracteritzen la part central del Pisón. 

Feliu al L3

Els dos llargs següents són probablement dels millors de tot Riglos, ja que el grau permet disfrutar perfectament sense preocupa’ns per  la roca sobada.





Un mar de preses enormes ens porten fins el llarg més dur de la via, marca 6c/+, tot i que jo després de la barra hi ficaria un A0, i em quedo tant ample. La part més dura una panxa just sota la sisena reunió, m’imagino al Huber i companyia en free solo per aquí i se’m fiquen els pels de punta...
Finalment dos últims llargs, de panxes  de roca gris amb algun que altre paset  tonto.

El regalet final del Pisón són els ràpels, cinc si no recordo malament anant en doble corda de 60m, es fan ràpid però compte amb les pedres si hi ha gent per davall.

Quart ràpel


Últim ràpel, 60 m exactes i tot volat



No hay comentarios:

Publicar un comentario